Singapore, Thailand, Cambodia

Day 7 - Day For Shopping

Коментарите са изключени за Singapore, Thailand, Cambodia

Пламен Дойчев / Asia / Singapore, Thailand, Cambodia

Ден 7 – 28.02.2013 Днес програмата  трябваше да е почивка от културни мероприятия и „духовно израстване“ 🙂 и се посветихме на това да видим великите молове , с които беше известен Банкок. Решихме да направим малко шопинг. Една съвсем друга страна на Тайланд. Първо се насочихме към най-големият мол в Банкок –  Siam Paragon. Молът […]

Filed Under: Asia by Plamen Doychev 29.03.2013, 09:28

Ден 7 – 28.02.2013
Днес програмата  трябваше да е почивка от културни мероприятия и „духовно израстване“ 🙂 и се посветихме на това да видим великите молове , с които беше известен Банкок. Решихме да направим малко шопинг. Една съвсем друга страна на Тайланд. Първо се насочихме към най-големият мол в Банкок –  Siam Paragon. Молът е уникален – не бяхме виждали до сега такъв голям магазин, вътре бяха натикани всички световно известни марки в средния и висок клас. Както се казва имаше от пиле мляко, даже имаше представителства и на автомобилните компании, имаше изложени модели на Ролс-Ройс, Ауди, Лотус, Ламборджини и т.н..

 

Салона на Ролс Ройс в Paragon Center

Салона на Ролс Ройс в Paragon Center

Изобщо не усетихме как прекарахме там около 5 часа, шматкайки се нагоре надолу по етажите. Даже по едно време отидохме и да похапнем. В отделението за храна буквално се изгубихме. От толкова голямо предлагане, просто не знаехме какво искаме да ядем. В крайна сметка този път заложихме на Тайландското – все пак трябваше да станем експерти в тамошната кухня, нали сме посветили пътешествието си на това.

 

Супа Tom Yam, пиле с нещо си и ориз разбира се

Супа Tom Yam, пиле с нещо си и ориз разбира се

Като точка две в програмата имахме още един голям център MBK. Малко обаче променихме нещата, решихме да включим малко и културна програма. Отидохме до къщата музей на Jim Thompson. Това е един американец, който след войната се е преместил да живее в Тайланд и се е занимавал с производство на коприна. Останахме много приятно изненадани от посещението. Наистина си заслужаваше, къщата е уникална в архитектурно отношение, има и фантастична градина и богата колекция от разни предмети на изкуството, които приживе Jim Thompson е колекционирал.

 

Къщата на Jim Thompson обработка на коприна

Къщата на Jim Thompson обработка на коприна

 

Градината на Jim Thompson

Градината на Jim Thompson

След това кратко отклонение вече можеше да продължим с MBKMBK за разлика от Siam Paragon е малко по-бюджетен. Тук можеше да се намерят и разни фълшификати на известните ни марки, докато в Siam Paragon фалшификати нямаше 🙂 . Обикаляйки из този мол на моменти атмосферата беше почти като на Димитровградския пазар. През този магазин преминахме сравнително бързо, защото малко ни беше поомръзнало. Купихме само няколко фланелки за децата. За мен голям интерес представляваше магазина на Канон, който се намираше на един от етажите. Имаше голямо разнообразие от обективи, апарати и други пособия на марката. Тъй като бяхме напреднали с времето след MBK беше време да се прибираме към хотела.

 

Магазина на Canon в MBK

Магазина на Canon в MBK

Стана традиция вечерта да завършваме в Индийски ресторант, въпреки че на обед разнообразихме с Тайландско. Тази вечер след вечеря си позволихме още едно удоволствие. След вечеря ходихме на масаж. След няколко дни обиколки и скитания по улиците масажът ни се отрази много добре, а и беше изключително отпускащ. Накрая ни сервираха приятен чай – част от релакса. 😉 Това ни беше последната вечер в Банкок. На другия ден отпътувахме за Камбоджа и още не знаехме какво да очакваме. Чувствахме се пренаситени в клутурно отношение, изпълнени с множество положителни емоции и преживявания.

<Ден6     Ден8>

LEAVE THE FIRST COMMENT

AND MAKE ME REALLY HAPPY!

badge

About us

Some infos

My Profile Pic

Ние сме Пламен, Тони, Дамян и Невена, семейство ентусиасти, любители на дългите пътувания, колoезденето в планината, разходките в гората и слънцето на плажа.

READ MORE


SEARCH

In Our Blog