Singapore, Thailand, Combodia

February 2013

No Comments

Пламен Дойчев / Asia, Blog / Singapore, Thailand, Combodia

Най – сетне дойде февруари и започнахме да броим ден след , седмица след седмица до 21 февруари – датата , на която трябваше да хванем нощния автобус до Истанбул, а оттам да излетим до Сингапур. Свърши се с голямото чакане, макар че при този динамичен и забързан начин на живот, който водим в София, […]

Filed Under: Asia, Blog by Plamen Doychev 27.03.2013, 20:28

Най – сетне дойде февруари и започнахме да броим ден след , седмица след седмица до 21 февруари – датата , на която трябваше да хванем нощния автобус до Истанбул, а оттам да излетим до Сингапур. Свърши се с голямото чакане, макар че при този динамичен и забързан начин на живот, който водим в София, едва ни оставаше време да се сетим или да помечтаем за нещо конкретно, свързано с нашето пътешествие.Решението за дестинацията – Тайланд беше взето в началото на октомври 2012, т.е. подготовката ни отне 3-4 месеца…но истинската подготовка по разучаване и резервиране на хотели, начини на транспортиране от едната до другата част на Тайланд , включване на съседни държави в пътешествието ни…всичко това започна чак през януари.

Ще попитате защо Тайланд – ами защото …някога си , през далечната 2000 година, докато живеех в Щутгарт попаднах на невероятни снимки на мой приятел  в Тайланд и тогава ми се стори ,че виждам Рая.В онези години, когато границите за България тепърва падаха и все още можеше да пребиваваш в Западна Европа само за 3 месеца, аз не вярвах ,че има такива места по света, а и дори да ги имаше, естествено, бе немислимо да си представям ,че АЗ ще ги видя някога си……..УВИ! Сега разбрах и се убедих , че човек наистина никога не трябва да спира да мечтае и че наистина , когато искаш нещо много, ама наистина страшно много….то се сбъдва!!!

През всичките тези години насам аз не спирах да си мечтая за онази далечна страна  с тюркоазената вода и прекрасните острови. Нищо друго не си спомнях от снимките…..От време на време си говорихме с Пламен, че трябва да осъществим това пътуване , мечтаехме си за нещо екзотично, да сменим тотално „тапета” както се казва 🙂 , но все възникваше нещо по-важно  и отпадаше.

Най-сетне тази година, след като и отпразнувахме и 10-годишнина съвместен живот, се отдаде чудесната възможност, а  имаше и повод  да го реализираме.

Началото на октомври 2012 – решението взето, крайната цел –ясна – Тайланд, кога, как и колко време е нужно , за да видим възможно най-много от „страната на усмивките” и да се потопим истински в новата, изцяло непозната за нас култура ? Въпроси, на които давахме постепенно отговори след продължителни разучавания в интернет, четене на статии и обмяна на опит с познати, които вече са били там…..Решаваме да избегнем дъждовния период на Тайланд, безкрайно неприятно би било да си прекараме дни наред в хотела някъде, гледайки как мусонът владее ситуацията и всичко потъва в дъжда. Избягваме и периода покрай Нова Година, когато всички празнуват в Тайланд и е масовка отвсякъде….Значи – нека да е края на февруари –средата на март, който пак влиза в high season, но е с прекрасни темпертаури, няма дъждове и би трябвало да е относително спокоен откъм туристи, поне в сравнение с Нова година.Продължителност – 24 дни всичко, вкл. полети – такава програма си спретнахме и постепенно си набелязахме отделните местенца за визита, островите на юга , та накрая бяхме изкушени  да видим възможно най-много от Азия ……хайде добавихме и Камбоджа – не може да сме наблизо и да не видим Angkor Wat – недопустимо беше! :). Хайде после и една изключително цивилизована и силно развита икономически държава в Азия – Сингапур, която ни се предлагаше за разглеждане в страхотна програма на Singapore Airlines  – една фантастична авио компания, от която сме възхитени. Та благодарение на програмата на Сингапурските авиолинии – Singapore Stopover Holiday – ние разгледахме почти всичко важно в Сингапур за 3 дни. От програмата ни се полагаха безплатни от входни такси на повечето атракции и забелжителности в Сингапур, което в последствие високо оценихме, сблъсквайки се с високите цени на билетите. Всичко беше перфектно и страшно професионално организирано – от посрещането на летището и извозването ни до хотела , hop-on-line –бусчето им за разглеждане на страната-държава и до…закарването ни обратно до летището, за да продължим към Банкок.

След запазването на билети ИстанбулСингапурБанкокСингапурИстанбул, платихме и резервирахме постепенно и всички вътрешни и международни полети още от България, онлайн, за да заложим на сигурното и разбира се по-евтиното ;). После последваха и резервации на хотели навсякъде , разбира се, след щателен ресърч на Тони по форуми за мнения и отзиви;)

Разпределението беше такова: 3 дни Сингапур, 4 дни Банкок (вкл. Аютая), 3 дни Камбоджа, 4 дни остров Самуи (източно крайбрежие Тайланд), 3 дни Краби – Railey beach(западно крайбрежие), 3 дни Пи Пи, 5 дни Ланта.

Предстояха ни и 9 самолетни полета.

Ден1>

LEAVE THE FIRST COMMENT

AND MAKE ME REALLY HAPPY!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Comment

Username*

Email*

badge

About us

Some infos

My Profile Pic

Ние сме Пламен, Тони, Дамян и Невена, семейство ентусиасти, любители на дългите пътувания, колoезденето в планината, разходките в гората и слънцето на плажа.

READ MORE


SEARCH

In Our Blog